Igrice na ledu – besplatno klizanje za niže osnovce

Novopazarske sportske institucije na čelu sa gradskom Ustanovom za sport pokrenile su akciju “Igrice na ledu”, koja se organizuje na gradskom klizalištu.

“Sezona klizanja traje od kraja decembra do kraja februara, pa i duže ako vremenski uslovi dozvole. Interesovanje je dobro. Poseta je najbolja u decembru i januaru, tokom raspusta i kad dođe dijaspora. Drugi deo klizačke sezone u znaku je besplatnih programa za decu. ‘Igrice na ledu’ namenjene su nižem osnovnoškolskom uzrastu”, rekao je Mehmedović.

On je istakao da Grad Novi Pazar kroz svoje sportske institucije godinama realizije besplatne sportske programe za decu.

“Osim klizanja, priređujemo i besplatne časove plivanja. Besplatno je i skijanje kroz ski bus, počev od prevoza, do opreme, ski pasa i angažovanja licenciranih instruktora. Tu je i projekat ‘Sport u škole’ za osnovce od prvog do četvrtog razreda. Što se tiče klizanja, spremni smo da podržimo svakoga sa dobrom idejom”, kazao je Mehmedović.

U školskim sportskim pričama, uz pazarski Sportski savez, partner je i gradski Savez za školski sport.

“U besplatnom programu klizanja, ‘Igrice na ledu’ predstavljaju novinu. Namenjene su osnovcima od prvog do četvrtog razreda uključenim u naš projekat ‘Sport u škole’. Deca imaju priliku da besplatno nauče nove elemente klizanja kao jednog prelepog sporta”, naveo je generalni sekretar gradskog Saveza za škoski sport Adem Mavrić.

M. Minić

 

The post Igrice na ledu – besplatno klizanje za niže osnovce appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO