Naslovna Sandžak Novi Pazar IDRIS GULUDJE POSJETIO GRADSKU UPRAVU NOVOG PAZARA

IDRIS GULUDJE POSJETIO GRADSKU UPRAVU NOVOG PAZARA

Gost Gradske uprave Novog Pazara bio je doskorašnji ministar u Vladi Republike Turske Idris Guluđe. U dugom i prijateljskom razgovoru sa gradonačelnikom Novog Pazarad dr Mehom Mahmutovićem i njegovim saradnicima dogovorena je saradnja i pomoć u realizaciji projekata koji grad očekuju u budućnosti. Guluđe se u Beogradu sastao i sa potpredsjednikom Vlade Republike Srbije Rasimom Ljajićem.

Ogromno i bogato je iskustvo Idrisa Guluđea. Njegovi savjeti kroz razgovor u Gradskoj Upravi sa gradonačelnikom Novog Pazarad dr Mehom Mahmutovićem značiće i u velikoj mjeri doprinjeti realizaciji sadašnjih i budućih projekata. Ovom sastanku u Gradskoj kući predhodio je i susret Guluđea sa potpredsjednikom Vlade Republike Srbije, ministrom Rasimom Ljajićem u Beogradu.

Idris Guluđe je doskorašnji ministar u Vladi Republike Turske, tu funkciju je obavljao u tri mandata, te je u tri navrata bio i gradonačelnik opštine Tuzla u Istanbulu. Fascinantno je, kaže Guluđe kako Novi Pazar napređuje i realizuje brojne kvalitetne projekte, a i sam kaže zna kako su mali transferi prema lokalnim samoupravama.

“Puno prijatelja mi je sugerisalo da dođem u Novi Pazar, ljepše je, i gostoprimstvo je još veće nego što sam očekivao. Bio sam i ja gradonačelnik, a kao ministar radio sam sa lokalnim samoupravama. Vaš gradonačelnik i ja imamo puno toga zajedničkog. Vidio sam da mnogo kvalitetnih projekata gradonačelnik realizuje za ovaj grad a znamo da je malo novca. Svaka čast na tome i da mu Allah pomogne u poslu. Sutra napuštamo vaš grad ali nam Novi Pazar ostaje u srcu”, rekao je on nakon sastanka.

Guluđe je u Vladi Turske bio je ministar u tri navrata, i to urbanizma, državne uprave i zaštite životne sredine.

A.N.

Exit mobile version