IDIL-ovi pripadnici odrubili glavu još jednom američkom novinaru! (video)

Novi video objavljen na internetu prikazuje kako militanti islamske države IDIL odrubljuju glavu američkom novinaru Stevenu Sotloffu.

The Associated Press i SITE Intel Group, organizacija koja ulazi u tragove online aktivnosti terorističkih grupa, u utorak su javili kako je video postavljen online, nepune dvije sedmice nakon što su IDIL-ovi teroristi objavili video u kojem je američki fotoreporter James Foley doživio identičnu sudbinu.

Upozoravamo čitatelje na video uznemirujućeg sadržaja:

Bijela kuća nije mogla odmah potvrditi autentičnost videa, ali je sekretar Joshua Earnest danas za vrijeme kratkog obraćanja medijima izjavio kako su “njihove misli i molitve uz Sotloffovu porodicu”.

Sotloff (31) je otet u blizini Aleppa u Siriji u augustu 2013. godine. Nakon puštanja u javnost videa u kojem odrubljuju glavu Foleyu, militanti islamske države su zahtijevali od američkog predsjednika Baracka Obame da prestane sa napadima na njihovu grupu, ili će inače Sotloff biti sljedeći kojeg će ubiti.

Prošle je sedmice Sotloffova majka objavila jednoipominutni video u kojem moli vođu islamskih terorista Abu Bakr al-Baghdadija da pusti njenog sina.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO