Idejama građana Novi Pazar postaje bolje mesto za život

Tokom meseca januara građani su , kroz projekat “Ideja” mogli da daju predloge o infrastrukturnom uređenju Novog Pazara. Veliki broj predloga, izuzetno interesovanje gradskog ali seoskog područja , obeležili su fenomenalnu inicijativu gradskih vlasti. Rok za podnošenje predloga je istekao , a prema rečima  koordinatora projekta, Vahidina Melajca, izdvojio se predlog o uređenju gornjeg dela Pešačke zone prema Ekonomskog školi. Prvi korak je raspisivanje tendera.

“Već danas će ovim povodom, a na inicijativu gradonačelnika dr Meha Mahmutovića I njegovog pomoćnika zaduženog za infrastrukturu, Nihada Hasanovića, biti raspisan tender koji će trajati četrdeset pet dana. Nakon najpovoljnije ponude, krenućemo sa realizacijom, tako da se radovi mogu očekivati već sa prvim toplijim danima”.

Sem ovog, izdvojili su se I neki drugi značajni projekti, za čiju će realizaciju, kako rečeno na press konferenciji grad stvoriti uslove u optimalnom roku.  “Od koncepcije da Novi Pazar od velikog gradilišta pretvorimo u predivan, najuređeniji grad u zemlji ne odustajemo, pa je I ova inicijativa rezultat takve  orijentacije”, kazao je Melajac.

Akcija će u tom smislu postati tradicionalna , jer je cilj gradaskog rukovodstva da se Novopazarci maksimalno uključe u koncept uređenja grada. Koordinator projekta “Ideja” Vahidin Melajac izdvojio je poboljšanje uslova pijačne prodaje kao jedan od prioriteta kojim će se nadležni baviti, te će u skladu sa tim uskoro početi izgradnja mosta kod zgrade “Lepa Brena”. Povezivanjem dveju obala rečnih obala odnosno velikih naselja u ovom delu grada biće olakšana komunikacija između kupaca I prodavaca.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO