Naslovna Featured Istaknuto IDE NA BOLJE: Doktor Tiodorović upravo saopštio ohrabrujuće vesti MOGUĆE DA NOVU...

IDE NA BOLJE: Doktor Tiodorović upravo saopštio ohrabrujuće vesti MOGUĆE DA NOVU GODINU DOČEKAMO U MIRU

ide-na-bolje:-doktor-tiodorovic-upravo-saopstio-ohrabrujuce-vesti-moguce-da-novu-godinu-docekamo-u-miru

Član kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je jutros da je pred nama još jedan težak vikend i dodao da će kriva vezana za korona virus biti možda zaravnjena već početkom sledeće nedelje.

Uvek je potrebno 10 do 12 dana da bi se videli rezultati mera. Ako zaista budemo zajedno sprovodili mere i ozbiljno sa ponašali prema sebi i drugima stvorićemo situaciju do 3. ili 4. decembra da se može zaravniti kriva. U decembru ćemo moći da napravimo mali pad uz moguće pikove niskog intenziteta i moguće je da dočekamo Novu godinu uz mirniju situaciju – rekao je Tiodorović u Jutarnjem programu Prve. Epidemiolog dodaje da je Krizni štab još u septembru upozoravao da Srbiju očekuje dramatičan razvoj situacije.

Još u oktobru smo apelovali na strože mere, zatvaranje splavova, ograničenje rada kafića i restorana, gledali smo strašne snimke… Moramo da imamo prioritete, ekonomija znači i proizvodnja, ali prioritet je zdravlje iznad svega jer samo zdravi ljudi mogu da rade. Podaci su tačni. To je posledica onoga što se dešavalo u celoj Evropi. Sada smo mi u fokusu jer je stiglo kod nas sa zakašnjenjem od dve nedelje. Posledice svega što se nije shvatilo ozbiljno gledamo sada – rekao je Tiodorović.

Izvor: Kurir.rs/TV Prva

Foto: Kurir TV

Exit mobile version