Naslovna Featured Istaknuto Ibrović: Životima ćemo čuvati parcelu od pravosudnih organa

Ibrović: Životima ćemo čuvati parcelu od pravosudnih organa

ibrovic:-zivotima-cemo-cuvati-parcelu-od-pravosudnih-organa

NOVI PAZAR – Oko tridesetak pristalica Mešihata Islamske zajednice u Srbiji (IZuS), odnosno bivšeg muftije Muamera Zukorlića, okupilo se danas u 11 sati da “brani” plac u Ulici Rifata Burdžovića, nedaleko od novopazarskog Velikog groblja, gde Rijaset Islamske zajednice Srbije(IZS) na čelu sa reisom Seadom Nasufovićem gradi Islamski centar.

Medijima se tom prilikom obratio predsednik Medžlisa Islamske zajednice Novi Pazar Enes ef. Ibrović koji je istakao da su okupljeni građani došli da brane vakuf od pravosudnih organa.

“Razlog današnjeg okupljanja je to što ne dozvoljavamo da se više otima vakufska imovina. Dobili smo najavu da će da dođu pravosudni organi da sklone naše obezbeđenje koje čuva ovu vakufsku parcelu” – rekao je Ibrović.

On je dalje istako da pravo na vakufsku inovinu ima samo Islamska zajednica u Srbiji.

“Mi tuđe nećemo, a naše ćemo da čuvamo i branimo. Pravo na vakufsku imovinu ima samo Islamska zajednica u Srbiji. Barikade su sklonjene da meštani mogu nesmetano da prolaze” – dodao je Ibrović.

Na pitanje novinara kako misli da spreči odluku suda, Ibrović je rekao da ako je sud doneo rešenje, to ne mora da znači da je sud u pravu, i da će oni svoja prava braniti i svojim životima.

“Svesni smo da ima korupcije među sudijama i mi ćemo braniti vakufe na ovaj način. Pokušavamo na sve dozvoljene načine da odbranimo valuf. Ako to ne bude uspelo mi smo spremni da ga branimo i našim životima” – zaključio je Ibrović.

indeksonline.rs

Exit mobile version