Naslovna Featured Istaknuto I Novi Pazar se bori

I Novi Pazar se bori

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizovaće sutra humanitarni skup na šetalištu u Novom Pazaru i još u glavnim ulicama i šetalištima 40 gradova Srbije, povodom Svetskog dana dece obolele od raka, 15. februara.

Biće organizovana akcija “Stare stvari za novu nadu” u sklopu kampanje “I ja se borim!”, a prikupljena sredstva biće namenjena drugoj fazi izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

U Novom Pazaru, manifestacija će biti organizovana na šetalištu od 12.00 do 14.00 časova, a u 13.00 časova biće pušteni baloni podrške za svu decu koja se leče i u znak sećanja na decu preminulu od raka.

Humanitarne akcije podrške pored Novog Pazara biće organizovane i u: Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Subotici, Kraljevu, Paraćinu, Smederevu, Zrenjaninu, Šapcu, Smederevskoj Palanci, Ivanjici, Požarevcu, Valjevu, Ubu, Lajkovcu, Malom Zvorniku, Rekovcu, Prijepolju, Kladovu, Trsteniku, Vrnjačkoj Banji, Rumi, Bačkoj Palanci, Kikindi, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Pirotu, Aleksincu, Vranju, Prokuplju, Lebanu, Surdulici, Boru, Žablju i Lazarevcu.

Kampanja “I ja se borim” započeta je 2016. godine, a njen cilj je podizanje svesti javnosti o malignim oboljenjima kod dece i poziv na podršku izgradnji novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja Klinike za dečje interne bolesti u Nišu.

Exit mobile version