I Ministarstvo podnelo tužbu protiv dvoje novopazarskih ginekologa

Glavni inspektor Ministarstva zdravlja za region Šumadije i zapadne Srbije dr Slavoljub Ivošević podneo je danas tužbu protiv dvoje ginekologa iz Novog Pazara, koje je bračni par Hazirović početkom godine optužio da su odgovorni za nesavesno lečenje, gubitak bebe i ugrožavanje života.

Almin Hazirović je radiju Sto plus rekao da su na predlog inspektora objedili tužbe, kako bi proces bio ubrzan.

“Iz ministarstva su nas pre podnošenja tužbe Osnovnom javnim tužilaštvom u Novom Pazaru kontaktirali i predložili objedinjavanje, što smo prihvatili kako bi izbegli razvlačenje procesa. Osim toga, ministarstvo je o propustima ginekologa obavestilo i Lekarsku komoru Srbije, Sud časti i njima kao i tužilaštvu dostavilo svu potrebnu dokumentaciju”, rekao je Almin.

Hazirovići su prošle nedelje dobili izveštaj zdravstvene inspekcije koji ukazuje na propuste lekara koji su, po njihovom mišljenju, nastali iz velike preopterećenosti.

Optuženi lekari su ranije rekli novinarima da su preduzeli sve neophodne dijagnostičke mere i postupke kako bi pomogli pacijentkinji i optužili medije za neprofesionalno izveštavanje i vođenje prljave kampanje protiv njih.

Mladi bračni par ponavlja da ovim postupkom neće dobiti nikakvu satisfakciju, već da im je cilj da svojom borbom doprinesu da se slične stvari nikom više ne dogode.

A.Bajrović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO