I Kulturni centar uz Sandžačke igre

Među brojnim atrakcijama u svijetu posebno mjesto zauzimaju one iz oblasti kulture, turizma i sporta. U Novom Pazaru postoji veliki broj tradicionalnih događaja, lokalnih manifestacija i festivala, od kojih su pojedine već prevazišle okvir popularnosti na domaćem terenu i postale prepoznatljive u regionu i šire. Manifestacije u Sandžaku, prvenstveno u ulozi promocije kulturne baštine, imaju značajan turistički i sportski potencijal . Novopazarski kulturni centar, na reprezentativan način organizuje velike događaje, a svoje resurse ovih dana usmjerili su i ka zabavnom programu koji je posvećen Sandžačkim igrama 2018.
,, Nakon avgusta, sa različitim sadržajima zakoračili smo i u septembar mjesec i spremno dočekali Sandžačke igre, koje nisu samo sportski, već turistički, kulturni i zabavni događaj. Kulturni centar Novi Pazar, dao je puni doprinos obnovljenim 45. Sandžačkim igrama i drago mi je da sam kao bivši sportista doprineo ovom događaju. Siguran sam da su gledaoci pored sportskih sadržaja uživali i uz zabavni program, pa ćemo i u godinama koje dolaze, na što bolji način davati podršku Sandžačkim igrama, rekao je direktor Kulturnog centra Husein Memić.
U okviru 45. Sandžačkih igara organizovane su i izložbe sportskih fotografija, koncerti kao i mnoga druga kulturna dešavanja. Kontinuiranim radom na polju promocije ove regije, Kulturni centar otvorio je svoja vrata prema svijetu u kojem stvara energiju dostojnu prezentovanja Novog Pazara.
Galib Gicić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO