I dalje građani zainteresovani za vakcinaciju

 Građani Novog Pazara i dalje izražavaju zainteresovanost za vakcinaciju pa je prema podacima novopazarskog ZZJZ taj broj u poslednjih 20 dana vidno uvećan. Za pomenuti period, ukupno vakcinisanih građana sa sve tri doze je 25.343. Kako je za RTV Novi Pazar kazala dr Majda Iković, posledica povećanog broja zainteresovanih je upravo nestabilna epidemiološka situacija, povećan broj obolelih, hospitalizovanih ali i broj preminulih građana koji su mahom bili nevakcinisani.

“Mislim da su se građani osvestili i konačno shvatili značaj vakcinacije, da je vakcina zaista jedini spas i izlaz iz ove epidemiološke situacije koja je i dalje nestabilna”, kazala je dr Majda Iković iz novopazarskog ZZJZ. Ona je iznela podatak da je u periodu od 4. do 27.septembra 2021.godine, prvu dozu vakcine primilo 3462 lica,drugu 1270 i treću dozu njih 1502. Ukupno revakcinisanih, odnosno građana koji su primili obe doze, ima 21472 a sa sve tri na evidenciji se nalazi 25343 lica.

Sinoć su stigli i rezultati testiranih tokom  jučerašnjeg dana pa je bilo 57 PCR pozitivnih  i 50 pozitivnih na brzi antigentski test, znači 107 obolelih. Na bolničkom lečenju trenutno se nalazi 167 pacijenata.

B.V.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO