I dalje blokirani prelazi Jarinje i Brnjak

NOVI PAZAR – Na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i dalje je mirno, a u prekidu je saobraćaj u oba smera, obustavljen je transport robe i proizvoda ka Kosovu i Metohiji (KiM) a pored puta je parkirano blizu 30 teretnjaka.

I dalje građani sa severa Kosova i Metohije, nezadovoljni odlukama Prištine da zabrani upotrebu srpskih registarskih tablica na Koskmetu, drža pod blokadom deonicu puta Raška – Kosovska Mitrovica.

Građani su noć zajedno sa predstavnicima Srpsake liste proveli u mirnom protestu na barikadama I u mestu Jarinje, kojima se od jutros u protestima pridružuje sve više građana sa severa KiM.

Tokom noći na više mesta na severu Kosmeta postavljeni su transparenti na kojima piše „Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština“.

Srbi sa KiM na formiranje Zajednice srpskih opština, inače, čekaju već 100 meseci, iako je ona predviđena potpisanim Briselskim sporazumom.

Na magistralnom putu Raška – Kosovska Mitrovica u mestu Jarinje nalazi se desetak bornih, oklopnih vozila specijalne jedinice ROSU.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO