I dalje bez dogovora o modelu takmičenja u Arkus ligi

Skupština rukometne Arkus lige završena je bez dogovora o modelu takmičenja u najelitnijem rangu Srbije za narednu sezonu, piše Sportski žurnal.

Upravni odbor asocijacije klubova trebalo bi da u narednim danima donese odluku kako će izgledati liga u sezoni u kojoj će odlukom rukovodstva Rukometnog saveza Srbije (RSS) u najvišem rangu biti 16 klubova, umesto dosadašnjih 14.

Delegati devet prisutnih članova Arkus lige, među kojima i Novog Pazara, nisu uspeli da postignu jedinstven stav, pet ih je bilo uzdržano, dva za i isto toliko protiv odluke RSS.

Sa Skupštine Arkus lige izostali su predstavnici Dubočice 54, Železničara 1949, Šamota 65 i Dinama.

Ostalo je nejasno i da li će se dva predstavnika Srbije u SEHA ligi, Vojvodina i Metaloplastika, kao i do sada uključiti tek u doigravanju, dok će ostalih 14 timova pre toga igrati po dvokružnom sistemu.

Sednici je prisustvovao i predsednik RSS Božidar Đurković, koji je izneo stavove krovne organizacije i motive za odluku o proširenju Arkus lige, a ponovo je pominjao i opciju podele na dve grupe sa po osam ekipa.

Podsetimo, na prethodnoj Skupštini Arkus lige klubovi nisu bili za proširenje, pa je odluka vraćena na preispitivanje Upravnom odboru RSS, koji je protekle nedelje potvrdio svoje prvobitne stavove.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO