Husović: Zabrinjavajuća situacija u Rožajama, iskreno žaljenje zbog stanjua u Pazaru, Tutinu i Sjenici

ROŽAJE – Rožaje prednjači po broju zaraženih korona virusom. Potpredsednik Vlade Crne Gore Rafet Husović posjetio je danas tim povodom u tu opštinu i iskazao zabrinutost za zdravlje njenih građana uz poruku da poštuju mere NKT-a kako bi se prebrodile novonastale okolnosti.

Građani moraju biti odgovorni, a država će učiniti sve kako bi im pružila neophodnu pomoć, zaključeno je između ostalog u toku susreta potpredsednika Vlade sa predsednikom te Opštine, ujedno i šefom Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Rahmanom Husovićem.

„Građani moraju da budu odgovorni. Ako budemo odgovorni u toku ovih sedam dana smatram da ćemo polako izlaziti iz ove jako teške epidemiološke situacije. Preporuka i apel svim građanima da čuvamo sami sebe, da čuvamo sebe od drugih i obrnuto“, poručio je Husović.

S obzirom na to da je širenje virusa zaustavilo privredne aktivnosti, Vlada i njene institucije uložiće napor u pravcu ekonomskog oporavka te sredine.

„Siguran sam da ćemo uspeti sa nivoa Vlade i državnih institucija da pomognemo kako bi određena, eventualna finansijska šteta bila nadoknađena nakon završetka ove nemile epidemiološke situacije”, istakao je Husović.

Husović je još dodao da se uverio u efikasnost nadležnih u danima aktuelnog zdravstvenog izazova i u razgovoru sa predsednikom opštine definisao budeće modele saradnje na polju daljeg pružanja pomoći građanima.

On je iskazao i žaljenje zbog dešavanja u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici i poželio građanima tih opština brz izlazak iz krize.

indeksonline.rs/kodex.me

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO