Husović: Pregovore o vladi počinjemo u ponedeljak

Sandžak – Rožaje – Bošnjačka stranka će, od ponedjeljka, započeti zvanične konsultacije sa predstavnicima manjinskih partija Hrvata i Albanaca- HGI i Forca, o zajedničkoj pregovoračkoj platformi kojom će ove tri partije nastupiti u daljim pregovorima sapredstavnicima drugih političkih subjekata.Manjinski politički savez ove tri partije ustanovljen je još 2012. godine i dobro je funkcionisao i u Parlamentu i u drugim institucijama kroz često usaglašene odluke i zajedničke stavove o mnogim bitinim pitanjiima, što predstavlja dobar temelj da našu saradnju nastavimo i u narednom periodu.

Naša buduća pregovoračka platforma imaće najvažnije programske ciljevei projekte koje su ove partije predstavile gradjanima i svojim biračima u izbornoj kampanji. Izborni program Bošnjačke stranke zasnovan je na realnim potrebama bošnjačko-muslimanskog naroda u svim našim lokalnim sredinama. Prvenstveno se radi o ekonomskim projektima kojima bi se izgradila infrastruktura i pokrenula privreda na sjeveru Crne Gore, ali i u svim ostalim krajevima gdje žive manjinski narodi.

Tražićemo značajno veća budžetska izdvajanja za te sredine i ulaganja u putnu, vodovodnu i komunalnu infrastrukturu, u zdravstvenu zaštitu, školstvo, sport i kulturu. Bošnjačka stranka ima jedino obavezu prema gradjanima u našim sredinama i svojim biračima koji su u nama prepoznali svoje predstavnike.

Tražićemo i mnogo veći stepen otvorenosti institucija prema kadrovima iz redova bošnjačko-muslimanskog naroda, povećanje zastupljenosti u izvršnoj vlasti, državnoj administraciji, sudstvu, tužilaštvu, policiji i u lokalnim službama, kao i u medijskom javnom servisu.

Bošnjačka stranka smatra da je jačanje institucija i vladavine prava najvažniji društveni interes i da se moramo odlučnije suprotstaviti organizovanomkriminalu i korupciji na svim nivoima.. Podsticaćemo dalju regionalnu saradnju i dobrosusjedske odnose što su za nas, uz evropske i NATO integracije- prioriteti državne politike.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO