Husein Memić – Beli novi ministar

Kako indeksonline.rs ekskluzivno saznaje, Husein Memić- Beli, dosadašnji direktor Kulturnog centra u Novom Pazaru i nosilac liste SDP na izborima za Bosnjačko nacionalno vijeće biće ministar novoformiranog ministarstva turizma i omladine.

Saznajemo da je to rezultat razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i lidera SDPS Rasima Ljajića.

U opticaju je, kako nam je rečeno, bio i povratak Rasima Ljajića u vladu, ali je, zbog resora koji je značajno manji nego do sada, Ljajić odlučio da Memića predloži na ministarsku funkciju.

Dosadašnje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija će biti podeljeno između više resora zbog znacainijeg uceaca SPS u novoj vladi, ali i slabijeg rezultata SDPS (koji je bio u koaliciji sa SNS) na aprilskim izborima u Sandzaku.

U razgovorima Vučića i Ljajića, kako saznajemo, potvrđena je dosadašnja dobra saradnja koja će biti nastavljena i u narednom mandatu. Sve to će biti praćeno i realizacijom konkretnih infrastrukturnih projekata u sandžačkim opštinama.

indeksonline.rs je pokušao da kontaktira Ljajića i potvrdi ili demantuje naša saznanja, ali se on nije javljao na telefon.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO