Humanošću umetnika prikuljeno skoro milion dinara za pomoć

Usled velike pošasti nas je zadesila – COVID 19 epidemije, iz Galerije MMC, Kulturni centar Novi Pazar, je pokrenuta inicijativa za organizovanje Humanitarne prodajne izložbe “Umetnici za Sandžak”. Umetnici su od 6. do 13. jula bili pozvani da doniraju/poklone po jedno svoje umetničko delo (sliku/grafiku/crtež/fotografiju/skulpturu) koje će putem društvenih medija, sajta KCNP-a, RTVNP, ali i u samoj galeriji, biti ponuđeno potencijalnim kupcima. Veliki broj umetnika se odazvao.

15. jula 2020. godine, u Galeriji MMC, otvorena je izložba na kojoj do sad učestvuje 44 umetnika iz Novog Pazara (najveći broj), Beograda, Tutina, Sjenice, Kraljeva, Raške, Kragujevca i Negotina, sa 49 svojih umetničkih dela.

U sredu, 15. jula je bilo izloženo 45 dela, a već te večeri i sutradan, putem društvenih medija, RTVNP i sajta KCNP, prodato je 17 dela (kupci iz Novog Pazara, Nemačke i SAD) i rezervisano 28 (od strane anonimnog prijatelja sandžačkog naroda iz Turske) za koje je uplata pristigla danas.

Do danas, 20. jula 2020. godine, na račun je uplaćeno 866 000 din, a 4 umetnička dela koja su pristigla malo kasnije, čija je ukupna vrednost 107 000 din. data su na prodaju.

Zahvaljujući humanosti likovnih umetnika, kao i organizaciji Galerije MMC (Kulturni centar Novi Pazar), medijskoj podršci Radio-televizije Novi Pazar, te dobroj volji naših sugrađana i humanista širom sveta, uspešno je privedena kraju jedna divna akcija uz poruku da se samo ujedinjeni mođemo boriti protiv ove bolesti.

Sredstva od prodatih radova biće upućena za pomoć bolnicama u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Prijepolju, Novoj Varoši, Priboju i Raški.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO