Srijeda, 6 Jula, 2022
NaslovnaFeaturedIstaknutoHumanitarna izložba „Umetnici za Sandžak“ rasprodata u rekordnom roku

Humanitarna izložba „Umetnici za Sandžak“ rasprodata u rekordnom roku

NOVI PAZAR – Na inicijativu Kulturnog centra Novi Pazar i Galerije MMC, a u okviru humantarne izložbe „Umetnici za Sandžak“, u rekordnom roku su, za potrebe Opšte bolnice, prikljena novčana sredstva. Novac će biti iskrišćen u borbi za suzbijanje epidemije virusa Covid 19.

„Prodaja je započela 15. jula i već za dva dana, postavka je praktično bila raspodata. Odmah po otvaranju prodajne izložbe kupljeno je 17 radova, da bi nas u jednom momentu pozvao anonimni prijatelj iz Turske, koji je otkupio ostatak izložbe. Iako je akcija realizovana u rekordnom roku, nismo želeli da objavljujemo dok novac ne bude na namenskom računu Grada“, kazala je Amra Hodžić Jejna, urednica Galerije MMC, ističući da je prodajom radova u okviru ove izložbe do sada prikupljeno 866 000 dinara.

“U prodaji su još četiri rada, pristigla naknadno. Svi umetnici su pokazali ogromnu dozu humanosti. Učestvovalo je 45 umetnika sa 49 radova. Najviše je njih iz Novog Pazara,ali smo imali i umetnike iz Beograda, Tutina, Sjenice, Kraljeva, Raške, Kragujevca i Negotina”, rekla je urednica Galerije Amra Hodžić Jejna.

Ona je zahvalila svima koji su u akciji učestvovali i kupovinom nekog umetničkog dela pokazali spremnost da pomognu u borbi protiv epidemije.

Sredstva od prodatih radova biće upućena za pomoć bolnicama u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Prijepolju, Novoj Varoši, Priboju i Raški.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

POPULARNO