Humanitarac Elvir Kučević Opštoj bolnici donirao 6.000 litara alkohola, bolnica nabavlja dva digitalna rendgena

Humanitarac porijeklom sa ovih prostora, Elvir Kučević, donirao je 6 hiljada litara alkohola Opštoj bolnici Novi Pazar i to nije njegova jedina donacija gradu i bolnici. Uz zahvalnost Kučeviću, direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović rekao je da godinama unazad bolnica uspešno sarađuje sa mnogim donatorima, pojedincima i lokalnim privrednicima. Iz bolnice je rečeno i da je u toku javna nabavka dva digitalna rendgena koje finansira Ministarstvo zdravlja.

Kučević već treći put pomaže Opštoj bolnici, do sada je ovoj zdravstvenoj ustanovi donirao 13 hiljada litara alkohola za dezinfekciju. Uz zahvalnost Kučeviću, koji je alkohol bolnici donirao u nekoliko navrat, Mahmutović je zahvalio svim donatorima iz grada i dijaspore za uspešnu dugogodišnju saradnju.

Mahmutović kaže da je Opštoj bolnici Ministarstvo zdravlja odobrilo svaki zahtjev za trebovanje medicinske opreme, pa je tako nedavno raspisan i tender za nabavku dva digitalna rendgen uređaja, a za mnoga odjeljenja Opšte bolnice prethodnih dana nabavljena je neophodna medicinska oprema.

On je dodao da stalnu nabavku opreme mora da prati i usavršavanje kadra, pa je tako povećan i broj specijalizacija.

Prema riječima Mahmutovića u Opštoj bonici intenzivirani su radovi u mnogim djelovima, sproveden centralni kiseonik i jasno odvojene zone, a sve sa cilejm da se pruži adekvatna medicinska pomoć i olakša svakom pacijentu i medicinskom radniku u slučaju novog talasa korona virusa i velikog priliva oboljelih.

A. N.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO