Naslovna Sport Borilački Sportovi Hukić protiv Arslana juri rekord

Hukić protiv Arslana juri rekord

Marko Huk i Firat Arslan boriće se drugi put za titulu šampiona sveta u kruzer kategoriji, 25. januara uz prenos na televiziji B92. Pre 15 meseci Huk, koji je poreklom iz Sjenice gde je rođen pod imenom Muamer Hukić, savladao je rivala na bodove u Haleu.

Arslan je ohrabren tom borbom zapretio rivalu da će mu preuzeti titulu, na šta mu je Huk odgovorio da može samo da sanja.  Momak iz Sjenice ima priliku da se približi rekordu Džonija Nelsona, koji je 13 puta odbranio pojas u VBO kruzer kategoriji, jer bi to bila Hukova 12 pobeda za odbranu titule.

huks 2

Uz taj, Nelson drži i jedan neslavni rekord – većina njegovih izazivača kasnije je preminula u bizarnim nezgodama.Aktuelni šampion je već postavio i naredne visoke ciljeve. Pre dve godine izgubio je od Aleksandra Povetkina, ali, tvrdi da će uskoro biti spreman ne samo da pređe u tešku kategoriju, nego i da je pokori.

Huk, naturalizovani Nemac rodjen u Sjenici, veoma je vezan za našu zemlju što uvek ističe naglašavajući da je iz Srbije.

Prošle godine je predsednik Vlade Ivica Dačić upriličio prijem za šampiona koji promoviše Srbiju širom sveta, naročito pohvalivši njegovo zalaganje za zajedništvo Srba i Bošnjaka u Srbiji i dijaspori.

Boksuje za jednog od najjačih promotera u Nemačkoj, Saurland Event, a njegove mečeve otkupljuje ekskluzivno oko 100 televizijskih stanica širom sveta, medju kojima je ARD iz Nemačke, američki ESPN…

Zastupnik jednog od najpopularnijih nemačkih sportista za zemlje bivše Jugoslavije je Megapromoušn, koji je ugovor o tv prenosu potpisao sa B92, pa će i ljubitelji boksa u Srbiji biti u prilici da gledaju ovaj spektakl.

Nova borba između Huka i Arslana održaće se 25. januara u Štutgartu.

Exit mobile version