Naslovna Sandžak Novi Pazar Hukić: Okusio sam slatki život

Hukić: Okusio sam slatki život

Novi Pazar – Svjetski bokserski šampion u cruiser kategoriji Muamer Hukić alijas Marco Huck, rođen u Sjanici, u Sanžaku, ali boksuje pod zastavom Njemačke, u subotu brani titulu u meču protiv Mirka Larghettia. Uspije li savladati protivnika iz Italije, bit će to njegova 13. uzastopna pobjeda.

 

Pa iako je već ranije rekao da će Larghettia “samljeti kao špagete”, čini se da šampion iz Sjenice ima i malo motivacijskih problema pred ovaj meč koji će se održati u Westfalen dvorani u Halleu.

“Okusio sam slatki život i malo mi se teško motivirati za treninge i meč, objavio je Bild Hukićevu izjavu. Inače, Hukić je od 2007. doživio samo jedan poraz i to od Rusa Aleksandra Povetkina u meču koji je održan 2012. godine. Njegov sutrašnji protivnik ima 31. godinu, pa je za dvije stariji. Udarač je ali ima i dobru tehniku i, što mnogi ističu, sjajan rad nogu.

 

Dodajmo da se ovaj meč trebao održati u martu, ali su iz Hukićevog tima tražili odgodu za avgust. Očekuje se da će u subotu navečer, Westfalen dvorana u Halleu biti dupke puna prije svega navijačima Hukića iz Sandžaka, BiH, ali i Njemačke. 

 

Exit mobile version