Hrvatska:Trojica srpskih državljana osumnjičena da su pljačkali na auto-putu

MUP ZAGREB – Trojica srpskih državljana uhapšena su u Hrvatskoj pod sumnjom da su poslednjih dana na odmorištima uz auto-put A3, dok su vozači spavali, provaljivali u parkirana vozila i krali novac, mobilne telefone i bankovne i kartice za gorivo, ukupno vrednosti oko 32.000 evra.

Hrvatska policija saopštila je danas da je završila složenu kriminalističku istragu nad trojicom državljana Srbije starosti od 29, 32 i 61 godinu, koju su nakon što su u noći na četvrtak uhapšeni na odmorištu kod Starog Petrovog Sela, osumnjičeni za 27 krađa i teških krađa (provala), prenosi Index.hr.

Istragom je utvrđeno da su od jula prošle godine do juče više puta provaljivali u teretna vozila i automobile parkirane na odmorištima Sredanci, Marsonija, Brodski Stupnik, Dragalić, Staro Petrovo Selo, Lipovljani, Novska, Kraljeva Velika, Stari Grabovac i Donja Gračenica.

Dok su osobe spavale u unutrašnjosti tih vozila, krali su im novac, bankovne kartice, lična dokumenta, kartice za gorivo, mobilne telefone i drugo.

Daljom istragom utvrđeno je i da su na zagrebačkom i vukovarsko-sremskom području takođe počinili po jednu tešku krađu provaljivanjem.

U policiji materijalnu štetu ovim krivičnim delima procjenjuju na oko 32.000 evra,a po završetku istrage njima određen pritvor a predmet je predat državnom tužilaštvun na dalje postupanje, navodi Index.hr.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO