HOROR!!!ISTRAGA OTKRILA 300 “svještenika predatora” seksualno zlostavljala djecu skoro CIJELI VIJEK

Istraga koju je vodila kancelarija državnog tužioca Pensilvanije o kojoj je izvještaj objavljen u utorak, pokazuje da je više od 300 “sveštenika predatora” polno zlostavljalo najmanje hiljadu dijece, dok je Katolička crkva te američke savezne države sve to prikrivala.

U završnom izveštaju koji je sastavila narodna porota kojoj su bili predani zaključci istrage, navodi se da su “gotovo svi slučajevi” danas zastareli, i da počinioci ne mogu da se krivično gone.
Prema pisanju američkih medija, zlostavljanja su se događala oko 70 godina.Ipak, dva sveštenika su optužena, od kojih jedan za polno zlostavljanje nekoliko dijece, a poslednje krivično dijelo se dogodilo 2010. godine, prenosi “Jutarnji list”.
Iako ne mogu biti krivično gonjeni, porotnici su odlučili da objave imena desetak crkvenih ljudi optuženih za pedofiliju na osnovu zaključaka istrage.

U izveštaju se govori o polnom zlostavljanju žrtava, od kojih su neke bile mlađe od deset godina.

Biskupi i kardinali su “uglavnom bili zaštićeni. Mnogi, od kojih se neka imena navode u izveštaju, su promakla. Sve dok se to ne promjeni mislimo da je prerano zatvoriti poglavlje polnih afera Katoličke crkve”.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO