Hor “Isa beg” i ovog maja nastupa na smotri horova u Brčkom

HorIsabeg

Novopazarski hor „Isa-beg“ nastupiće na manifestaciji „Dani bošnjačke kulture Brčko 2013.“ koja će trajati od 7. do 11. maja 2013. godine u ovom gradu Bosne i Hercegovine. Podsetimo na poziv organizatora ovo je druga godina uzastopno kako će hor “Isa-beg” učestvovati na ovoj bitnoj internacionalnoj manifestaciji.

“Izuzetno nam je drago da smo ostavili dobar utisak prošle godine, i da su nam organizatori opet uputili poziv. Prošle godine smo imali veoma zapažen nastup i publika je nekoliko puta tražila ponovno izvođenje naših ilahija. Uverili smo se da se radi o prestižnoj manifestaciji, i organizacija je na visokom nivou. Na organizatore ove manifestacije  gledamo kao na svoje prijatelje, dosta smo se zbližili i nastavićemo saradnju uveren sam. Na zahtev organizatora, i po njihovim rečima nove
autorske ilahije našeg hora su jako slušane u Bosni I Hercegovini, tako da ćemo na ovoj smotri upravo izvesti sve naše autorske ilahije”, kazao je PR hora “Isa-beg” Aleksandar Nićiforović.

Organizator manifestacije „Dani bošnjačke kulture Brčko 2013.“ koja će trajati od 7. do 11. maja 2013. je Udruženje Bošnjačka kulturna zajednice „IHLAS“.

Izvor: hor “Isa-beg”

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO