Holandija osvojila treće mjesto na svijetu

Iako su govorili da igraju ‘utakmicu koja nikome ne treba’, Holandija je savladala Brazil 3:0 i zauzela treće mjesto.

Nogometna reprezentacija Nizozemske osvojila je treće mjesto na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu nakon što je pobijedila domaću nacionalnu vrstu rezultatom 3:0.

Poveli su golom Robina van Persieja iz jedanaesterca, nakon što je najstroža kazna dosuđena nakon prodora Robbena kojeg je faulirao Thiago Silva. Iako se činilo da je prekršaj počinjen izvan kaznenog prostora, Thiago Silva je dobio i žuti karton.

Drugi gol je postigao Daley Blind u 17. minuti, a posljednji gol u sudačkoj nadoknadi Georginio Wijnaldum.

Nizozemcu posve zasluženo stigli do treće stepenice na pobjedničkom postolju, a Brazilci su u posljednje dvije utakmice u potpunosti razočarali primivši čak 10 golova.

Utakmica iskupljenja

Nakon brazilskog polufinalnog debakla te nizozemskog poraza nakon „lutrije“ jedanaesteraca, ispred „Selecaoa“ i „Oranja“ trebala je biti utakmica iskupljenja, no očito dvije reprezentacije nisu utakmicu shvatile na isti način.

Za domaćine World Cupa osvajanje bronce očito ne bi bitnije uljepšalo poniženje koje su doživjeli u polufinalu od Njemačke, ali se očekivalo da će barem malo isprati gorak okus. No, nisu pokazali dovoljno za osvajanje trećeg mjesta.

Na drugoj strani Nizozemci nisu ni skrivali ljutnju što moraju igrati „besmislenu utakmicu koja nikome ne treba“, no odigrali su je na visokoj razini i zasluženo pobijedili.

Nizozemskoj je ovo prvi put da je Mundijal završila na trećem mjestu, tri je puta bila druga (1974, 1978, 2010), a jednom četvrta (1998).

Peterostruki svjetski prvak Brazil (1958, 1962, 1970, 1994, 2002) je po drugi put završio kao četvrti, nakon 1974. godine. Usto ima i dva druga (1950, 1998) i dva treća (1938, 1978) mjesta.

Izvor: Al Jazeera i agencije

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO