Naslovna Sandžak Prijepolje Hodžić: Turski privrednici porijeklom iz Sandžaka zainteresovani da ulažu u naš kraj

Hodžić: Turski privrednici porijeklom iz Sandžaka zainteresovani da ulažu u naš kraj

Bursa – Prijepolje – Član gradskog Veća Esad Hodžić izjavio je danas da su turski privrednici poreklom iz Sandžaka zainteresovani za ulaganje u Sandžak. On je to kazao na marginama trećeg međutnarodnog ekonomskog foruma koji se održava u turskom gradu Bursa.

“Razgovarali smo sa privrednicima i predstavnicima lokalne vlasti Burse kojima samo predstavili ekonomsku situaciju i potencijale Sandžaka kao i geogrsfski položaj, koji ima odredjene prednosti a i mane. Interesovanje naših ljudi koji su poreklom iz Sandžaka sve je izrazenije: blizina, radna snaga , status tj. trgovinske povlastice koje imamo prema Rusiji i zemljama EU su glavni razlog njihovog interesovanja za ulaganje i pokretanje biznisa.

Dogovorili smo se da delegacija udruženja Rumelisaida i grada Burse dodje u posetu Sandžaku , naravno glavna inicijativa i realizacija ovog dogovra zavisice od Zifa tj.njegovih obaveza“ istakao je Esad Hodzić u telefonskom razgovoru.
Inace uspešni biznismen Zifo Kajević je rodjen u Prijepolju , kao devetogodisnji dečak došao je u Bursu , završio ekonomski fakultet a sada je vlasnik kompanije IZMAKPAR ,koja se bavi prizvodnjom delova za automobile i traktore. Rumelisaid je udruženje biznismena koji su poreklom sa Balkana. Ima preko trista članova a broj radnika koje žaposlavaju kompanije clanice udruženja je 60 000. Ukupan godišnji izvoz koji ostvaruju članice udruzenja je milijardu dolara.

Exit mobile version