Naslovna Sandžak Prijepolje Hodžić: Turska pomaže Prijepolju

Hodžić: Turska pomaže Prijepolju

Prijepolje – Problem odlaganja otpada sa kojim se godinama bori opština Prijepolje konačno će biti rešen. Zahvaljujući velikom zalaganju opstinskih vlasti koji su u razgovorima sa turskim ambasadorom inicirali rešenje ovog problema.

Turska je zemlja koja je dokazala svoju naklonost ka Prijepolju kroz razne donacije i pomoći. Imamo izuzetnu saradnju sa turskim ambasadorom Mehmedom Kemalom Bozajem. Oni su spremni da preko TIKE doniraju sredstva za nabavku kontejnera, vozila i opreme kako bi se izgradio i počeo sa radom Transfer centar u kojem će se selektovati otpad iz opština Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica. Projekat je vredan 500 000 eur. Ostatak sredstava izdvojiće sve četiri opštine preko zajedničkog javnog preduzeća Banjica.

Zajednički transfer centar biće izgrađen u Novoj Varoši, dok će nekorisni otpad biti vožen u deponiju Duboko kod Užica. U skladu sa dogovorom koji imamo sa nadležnim ministarstvom vrlo brzo očekujemo potpisivanje ugovora i početak radova na izgradnji Transfer centra, a do konačnog završetka radova opština Prijepolje će svoj otpad transportovati na deponiju Duboko, samim tim deponija Stanjevine se zatvara. –izjavio je Esad Hodzić za naš portal.

Turska će takođe donirati sredstva za kupovinu opreme i mehanizacije koja je neophodna za podizanje malinjaka, a sve u u cilju razvoja malinarstva koji je ima primat u ovom kraju istakao je Esad Hodzić.

PPMEDIA

Exit mobile version