Prijepolje – Na sednici Opštinskog veća formiran je tim koji će se baviti izradom strategije održivog razvoja opštine Prijepolje u periodu 2016-2020 godine. Cilj strategije jeste doprinos u praćenju pozitivnih trendova, kao što su razvoj privatnog sektora, dolazak stranih investitora, razvoj poljoprivrede i turizma u ovoj sandžačkoj opštini.

Imajući u vidu da je prethodna strategija održivog razvoja dala izuzetno dobre rezultate, a da rad te komisije ističe krajem ove godine, Opštinsko veće formiralo je novu komisiju za izradu plana razvoja opštine Prijepolje za perod od 2016-2020 godine.

„Cilj strategije jeste prepoznavanje i rešavanje svih problema u našoj opštini, kao što su nezaposlenost, ekonomska nerazvijenost, problemi ekologije, infrastrukture, saobraćaja, sa jedne strane i doprinos u praćenju pozitivnih trendova, kao što su razvoj privatnog sektora, dolazak stranih investitora, razvoj poljoprivrede i turizma u našoj opštini“-kazao je član Opštinskog veća zadužen za privredu Esad Hodžić.

Strategijom održivog razvoja opštene Prijepolje planirana je i izgradnja nove industrijske zone, jer je, kako Hodžić ističe Industrijsa zona na Kolovratu dala značajne rezultate u razvoju privrede u proteklom periodu.

Tim koji će se baviti izradom strategije održivog razvoja sastavljen je od 85 članova iz različith oblasti. Namera nam je bila da članovi tima budu što stručniji i da budu aktivni učesnici u donošenju ovog važnog dokumenta. Rad ovog tima biće volonterski i članovi komisije neće imati nikakve novčane nadoknade, dodao je Hodžić.