Hodžić na predizbornom skupu SDA Novi Grad – Sarajevo

Politika Region Vesti  Hodžić na predizbornom skupu SDA Novi Grad – Sarajevo 14/09/2022110 Views Predsjdnik Stranke demokratske akcije Makedonije (SDA), Dželal Hodžić, prisustvovao je predizbornom skupu SDA Novi Grad-Sarajevo.

Na skupu su predstavljeni kandidati OO SDA Novi Grad na predstojećim izborima, ocjenjeno je da je skup održan u izuzetno pozitivnoj atmosferi, a ocjenjena je kao pobjednička.

Prije zvaničnog predstavljanja kandidata, prisutnima se obratio predsjednik SDA Sjeverne Makedonije, Dželal Hodžić. On je istakao zadovoljstvo što je bio u prilici da prisustvuje tom značajnom skupu. Hodžić je naglasio da SDA Makedonije pruža podršku Bakiru Izetbegoviću, OO SDA Novi Grad i SDA Bosne i Hercegovine, s uvjerenjem da će se nakon 2. oktobra slaviti pobjeda.

Nakon predstavljanja kandidata, skupu se obratila ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, dr. Bisera Turković. Ona je naglasila da birači na predstojećim izborima trebaju odlučno iskazati podršku Bakiru Izetbegoviću i SDA. Turković je navela da je SDA učestvovala od svog osnivanja u bitnim procesima za državu Bosnu i Hercegovinu i da je to najbolja stranka, koja jedino može odgovoriti izazovima današnjice.

Predsjednik OO SDA Novi Grad, mr. sci. Safet Kešo, zahvalio je okupljenima na skupu na velikoj brojnosti i izuzetno dobro organiziranom skupu, koji je svojevrstan uvod u buduću pobjedu SDA. Kešo se osvrnuo na političku situaciju u Kantonu i ostatku Bosne i Hercegovine. Konstantovao je da jedino SDA ima kapacitet da se suoči sa svim izazovima koji dolaze.

Na kraju, prisutnima se obratila dr. Sebija Izetbegović. Ona je naglasila da je svakodnevno na terenu sa građanima koji žele povrtak SDA na čelo Kantona Sarajevo. Kaže da SDA ni prije četiri godine nije izgubila, već je nedemokratski i uz matematičke kalkulacije izbačena iz vlasti. Upravo zbog te činjenice Izetbegović naglašava potrebu da svi simpatizeri i članovi daju podršku SDA i tako doprinesu velikoj i ubjedljivoj pobjedi.

Skup je održan u prepunoj sali Doma kulture u Švrakinom.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO