Naslovna Featured Istaknuto Hitna služba dobila vozilo sa savremenim apartima

Hitna služba dobila vozilo sa savremenim apartima

hitna-sluzba-dobila-vozilo-sa-savremenim-apartima

Novopazarska Hitna služba Doma zdravlja dobila je savremeno opremljeno vozilo sa svim nephodnim aparatima za praćenje vitalno ugroženih pacijenata u toku transporta. Ova donacija u vrednosti 6 miliona i 700.000 dinara obezbeđena je uz pomoć Ministarstva zdravlja.

Vozni park Doma zdravlja obogaćen je novim kombi vozilom i od danas će ga za pružanje urgentne zdravstvene usluge građanima koristiti ekipe Hitne službe. Vozilo poseduje prvi put do sada i transportni respirator. Direktor Doma zdravlja Ervin Ćorović je zahvalio Ministarstvu zdravlja na ovako značajnoj donaciji za ovu službu, ali I za sve građane grada.

Novo vozilo opremeljeno je najsavremenijim aparatima značajnih za praćenje vitalno ugroženih pacijenata u toku transporta od određene lokacije do bolnice, kaže načelnica Hitne službe dr Elvira Lukač Radončić,ističe da će novo vozilo značajno unaprediti rad ove službe.

Hitna služba tokom dana obavi veliki broj intervencija kako ambulantnih, tako i na terenu. 24h rade tri ekipe, od kojih dve na terenu pružaju zdravstvenu pomoć građanima.

Exit mobile version