Herojski: Za novopazarske zdravstvene radnike nema prepreka

Ekipa novopazarske Hitne pomoći koju su činili Enis Karišik, medicinski tehničar Džemal Aličković i vozač Albin Hajrović pokazali su ljudskost, šta znači biti medicinski radnik i herojstvo.

Naime, oni su uložili sve napore kako bi stigli do pacijenta na Goliji u selu Tvrđevo, kome je trebala hitna medicinska pomoć a koji je imao sve simptome korona virusa, nisku saturaciju i teško je disao. Do njega su zbog teškog terena i snega medicinski radnici stigli buldožerom a zatim nastavili borbu za njegov život u sanitetu sve do bolnice.

Kako su ispričali, splet okolnosti bio je neočekivan, ali oni nisu razmišljali da odustanu, već su uporno hitali do pacijenta da mu pruže pomoć. Do tog sela bilo je nemoguće stići ambulantnim vozilom, ugledali su buldožer pokraj puta, potražili su vozača i zamolili ga da ih preveze do pacineta u Tvrđevu. Nakon što su pacijentu ukazali prvu pomoć, buldožerom su ga u “korpi” prevezli do ambulantnog vozila. Pacijentu je zdravstveno stanje stabilizovano i on je hospitalizovan u novopazarskoj bolnici.

A. N.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO