Helikopter sa bebom nestao

Novi Pazar – Beograd – Vojni helikopter angažovan u akciji spasavanja bebe iz Novog Pazara nestao je sa radara iznad beogradskog aerodroma i u toku je potraga, saznaje B92.

Prema saznanjima B92, helikopter koji je prevozio bebu staru pet dana nije uspeo da sleti na aerodrom zbog vremenskih uslova, a oko ponoći je sa posadom izgubljen kontakt.

Vojna transportna letelica “Mi-17” stigla je do Beograda oko 23h i kružila je neko vreme u blizini aerodroma u potrazi za pogodnim mestom za sletanje, posle čega joj se izgubio svaki trag.

Strahuje se da je helikopteru ponestalo goriva.

Uprkos ranijim izveštajima medija, iz Instituta za majku i dete je za B92 demantovano da je beba primljena u tu ustanovu.

Akcija spasavanja počela je oko 21 čas, kada je odron na putu zarobio sanitet koji je prevozio bolesnu bebu iz Novog Pazara u kraljevačku bolnicu. Postojala je opasnost da beba ostane bez kiseonika na putu, jer su zalihe bile pri kraju.

Ubrzo je angažovan vojni helikopter, koji je prema poslednjim informacijama koje je dobio B92, stigao do Beograda, da bi oko ponoći nestao sa radara.

U toku je potraga, a kontakt sa posadom još nije uspostavljen.

Na aerodrom su tokom noći stigle ekipe Hitne pomoći i pripadnici Vojske Srbije.

Izuzetno loši uslovi satima otežavaju avio-saobraćaj iznad Beograda i zbog guste magle i slabe vidljivosti su avioni kružili iznad aerodroma “Nikola Tesla”.

Direktor Instituta za majku i dete Radoje Simić rekao je da beba stara pet dana ima problema sa respiratornim organima.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO