Hazbu Mujoviću preti 12 godina robije zbog zloupotrebe – video

Sjenica – Hazbo Mujović predsednik opštine Sjenica mogao bi da sedne na optuženičku klupu pošto je Više tužilaštvo u Kraljevu podiglo protiv njega optužnicu zbog nezakonite dodele 250 junica o čemu je Sandžakhaber pisao i ranije. Ukoliko se ispostavi da je kriv Mujoviću preti kazna zatvorom do 12.

hazbo
Kako piše Kurir sumnja se da je predsednik opštine Mujović zloupotrebama položaja oštetio budžet ionako siromašne Sjenice za 24.8 miliona dinara piše Kurir.
Optužnicu protiv Mujovića podiglo je Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru ali je prešla u nadležnost kraljevačkog tužilaštva. Predmet je trenutno u apelacionom sudu po prigovorima i ukoliko oni budu odbačeni kao neosnovani uskoro bi trebao da krene i sudski proces protiv njega.
Mujović se kako piše Kurir sumnjiči da se oglušio o odluku Vlade Srbije kojom je raspisan konkurs za dodelu 250 rasnih junica a Skupština opštine Sjenica dobila ztadatak da formira komisiju za dodelu istih objasnio je sagovornik kurira.
I umjesto da potvrdi odluku komisije pojavila se druga rang lista a Mujović je od odbornika zahtevao da odbace spisak komisije i krave dodele “osobama koje su se istakle u predizbornim aktivnostima”.
Nova rang lista navodno je sastavljena 2012 godine i na sledećoj sednici  opštinskog veća usvojena.
Podsjetimo u izbornoj kampanji prilikom posjete pešteru ministar Pravde Nikola Selaković obećao je građanima peštera da će taj problem biti rešen a odgovorni kažnjeni.
video:

[fvplayer src=”http://www.youtube.com/watch?v=mHVWpUdmOG4” width=”630” height=”340”]

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO