Naslovna Featured Istaknuto HAYAT TV U SANDŽAKU: Gradonačelnik Novog Pazara pravi domaćin

HAYAT TV U SANDŽAKU: Gradonačelnik Novog Pazara pravi domaćin

NOVI PAZAR – „Koliko samo života u jednoj emisiji“, „Vi me vratite u lepu mladost“, „I da traje celi dan mislim da se ne bih pomerila ispred televizora“, „Kuhamo sa vama ali i uživamo u lepotama naše lijepe BiH“…

Ovo su samo neki od komentara koje ostavljaju čitatelji portala Hayat.ba nakon što pogledaju još jednu najavu naše Almase Lazović za novu „Zimsku kuhinju“ Hayat TV.

Ovaj kulinarski show sa zimskim konceptom najgledaniji je u BiH što pokazuju rejzinzi gledanosti koji su iz dana u dan sve veći.

Brojne pozitivne reakcije stižu sa svih strana: od Bosne, preko Hrvatske, Srbije, Slovenije, Njemačke, Austrije, Švicarske, Švedske… do daleke Amerike, Kanade, Australije…

Ekipa „Zimske kuhinje“ do sada je posetila mnoga bh. sela, pa i ona najudaljenija. I gde god da je došla, dočekana je sa osmehom, raširenih ruku dobrih Bosanaca i Hercegovaca. Ljubazni domaćini naših prelepih krajeva dali su sve od sebe da se pokažu što boljim domaćinima, da predstave svoje običaje, kuhinju…

No, kako „Zimsku kuhinju“ ne gledaju samo Bosanci i Hercegovci, ekipa hayat.ba se ovih dana zaputila u prelepi Sandžak. Uskoro ćete u „Zimskoj kuhinji“ videti gde su sve bili, s kim se družili, kakvi običaju vladaju tim krajevima, šta se najviše kuha i jede… Jesu li mantije jedino što vas asocira na Sandžak, ili…?

Mnogi priče su ispričane o gostoprimstvu Novog Pazara i o toploti Sandžačkog kraja. Da bi se uverili u te priče ekipa “Zimske kuhinje” se odlučila na odvažan korak i, na poziv gradonačelnika tog grada Nihata Biševca, posetila je i taj, mnogo puta ispevani kraj.

I ovo nije tekst iz rubrike “priče iz kraja” nego se na ovaj način želimo zahvaliti domaćinima u Novom Pazaru – kaže ekipa hayat.ba.

Kada je čuo da će ekipa Hayat TV-a posetiti Sandžak, iz njegovog Kabineta su kontaktirali naše urednice i insistirali da budu njegovi gosti. Gospodin Biševac sa svojim saradnicima dao je sve od sebe da ekipi Hayat TV-a boravak u Novom Pazaru učini što lepšim.

Novi Pazar je prelep grad. Domaćini preporučuju da Novi Pazar posebno posetite u vreme meseca Ramazana, a onda i u danima Ramazanskog Bajrama ili Kurban Bajrama. Praznična atmosfera je tada na svakom koraku, lepo raspoloženje i naravno, dobre baklave, ali i drugih specijaliteta iz sandžačke kuhinje.

Budite uz „Zimsku kuhinju“ od ponedjeljka do četvrtka od 18 sati.

Exit mobile version