Hayat: PRIJATELJSKA RUKA NOVOG PAZARA PRUŽENA PREMA BH NOVINARIMA

Kada niste prioritet vlastima u matičnoj zemlji i kada ne shvataju da su od nekoga sve vrijeme teške pandemije dobijali informacije, potpune i tačne.

Klikni fotografiju i pogledaj video:

Kada ne shvataju da bi bili dezavuisani da nije novinara, da ne bi znali ništa niti o statistikama ni o mjerama ni o najvažnijim načinima zaštite od koronavirusa. kada ne shvataju da su novinari više od onih koji nam vode institucije sistema ulazili u COVID-ambulante, respiratorne centre, trijažne i vakcinalne punktove…

Uz sve to, valja naglasiti i kako su mediji često u ovoj borbi bili sami. Sami su radili, potpuno besplatno, promociju zaštite zdravlja iako za kampanje postoje sredstva u ustanovama. U ostalim zemljama vlade medijima plaćaju kampanje i promociju imunizacije. Na kraju priče, shvatite ko su vam prijatelji i da rješenje postoji. Negdje drugo.

Novinari iz BiH proteklih dana vakcinisali su se u Novom Pazaru. Jedan dio njih, doduše. Na putu do vakcinacije pomogle su nam kolege novinari s RTV-a Novi Pazar, gradonačelnik Nihat Biševac, lider SDPS-a Rasim Ljajić i prvi do njega Muzafer Dragolovčanin.

Prijateljskom rukom dali su podršku našem radu, sačuvanim zdravljem.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO