Naslovna Featured Istaknuto Hasanović za RTS : Respiratori i oprema danas stižu u Novi Pazar

Hasanović za RTS : Respiratori i oprema danas stižu u Novi Pazar

Svakog trenutka u Novi Pazar treba da stignu respiratori koje je za našu bolnicu obezbedio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Predsednik Vučić će, nešto kasnije danas i sam posetiti naš grad, a po rečima pomoćnika gradonačelnika Nihada Hasanovića, reč je o izuzetno značajnoj pomoći.

“Dobićemo deset bolničkih i tri transportna respiratora, što je i najznačajni deo pomoći koja svakog momenta treba da stigne. Poslato je i više desetina hiljada rukavica i maski, zaštitna odela i druga oprema. Drago nam je što je država u ovakvom momentu prepoznala da je pomoć značajna za Novi Pazar, ali i što je usledila brza reakcija. Važno je reći da sva oprema i kada ovo prođe ostaje novopazatskoj bolnici”, kazao je pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović za RTS, pozivajući građane na strpljenje i odgovornost, prema sebi ali i prema drugima.

“Lek za ovu bolest je da ljudi ostanu u svojim domovimai poštuju propisane mere. Pozivam ujedno sve koji imaju bilo kakve siptome, da se jave u ambulantu Medicine rada. Nije sramota biti bolesta, sramota je o tome ćutati i razboleti druge. Bolest ne bira po statusu, polu, godinam ili bilo kom drugom kriterijumu. Ugroženi smo svi, pa molim one koji ne moraju, da ne izlaze iz svojih kuća”, rekao je Hasanović, ističući da sva gradska javna preduzeća i ustanove u saradnji sa Vojskom Srbije i predstavnicima Policijske uprave, ulažu maksimalne napore u cilju sprečavanja širenja epidemije virusa Covid 19.

Exit mobile version