Hasanović u Dnevniku o razvoju i ulaganjima

Gostujući u Dnevniku Radio televizije Novi Pazar pomoćnik gradonačelnika zadužen za infrastrukturu  I investicije i predsednik Sandžačke demokratske partije Nihad Hasanović najavio je asfaltiranje brojnih ulica u gradu. Za obavljanje tih poslova ovih dana raspisan  je tender za 38 ulica vrednosti od oko 235 miliona, bez PDV-a, koji se ne navodi u tender, a grad je u obavezi da plati I taj trošak.  Hasanović je najavio raspisivanje novog tendera za uređenje još ulica u gradu.

“Blizu 70 ulica je spremnih , za deset dana biće raspisan novi tender javnih nabavki, tako da ćemo za 450 miliona dinara uraditi I spremiti dokumentaciju . Nadamo se da ćemo izabrati i najboljeg izvođača, koji će sa radovima početi odmah sa prvim danima proleća”, rekao je Hasanović.

Za asfaltiranje ulice procedura oko sređivanje papirologije  je komplikovana, te se mesecima radilo na pripremi ovih tendera.

“Mora se pripremiti dokumentacija za podzemnu infrastrukturu, za kišnu i fekalnu kanalizaciju, vodovodnu mrežu , čak i predstavnici Srbijagasa, koji će raditi na gasifikaciji Novog Pazara su nas zamolili za sve naredne ulice, koje budemo radili da će oni o njihovom trošku položiti primarne vodove gasa. Sve to mnogo više košta i zahteva više vremena nego  sama finalizacija postavljanja asfalta koja je I dalje skupa. Zadnjih nekoliko godina je procedura mnogo komplikovanija, određuju se prioriteti, rade se predmeri i predračuni, projektno – tehnička dokumentacija, lokacijski uslovi, građevinske dozvole. Nakon svih ovih psolova potrebno je  i obezbediti I novac, jer bez tih ispunjenih uslova u trenutku potpisivanja ugovora ne može se ništa završiti”, dodao je Hasanović.

On je zahvalio radnicima nadležnih javnih preduzeća što su poslednjih meseci naporno radili na pripremi ove dokumentacije.

Hasanović kaže da će se raditi u svim naseljima, kako bi se stvorili bolji uslovi što većem broju građana.

“Radićemo ravnomerno u svim naseljima. Od republičkog novca što su lider SDPS-a Rasim Ljajić i predsednik Aleksandar Vučić obećali I direktnim nalogom Puetva Srbije tih desetak kilometara je pri kraju. U subotu se očekuje da će biti asfaltitan deo od Kruševačkog mosta prema Belanskoj. Radovi su pri kraju i u selu Muhovo, ono što je obećano u selu Buče je završeno . Ovih dana se radi u Požegi, radiće se veza od Atletskog stadiona do Paralova, Požežina i još nekoliko pravca, ovo ostalo je sve završeno. Nadam se da će radovi biti privedeni kraju do kraja građevinske sezone, a mi smo zadnjih godina sve do 30. decembra radili, pa se nadam da će započeto biti I završeno”, rekao je Hasanović.

On je govorio I o velikom projektu na korićenju rečnih tokova Raške, Jošanice i Trnavice u ukupnoj dužini od 7.193 metra, podsećajući da je tim povodom nedavno  Rasim Ljajić održao sastanak sa  direktorom Srbijavoda Goranom Puzovićem.

“Uz veliki trud Grada Novog Pazara, koji je odradio veliki deo posla oko projektno – tehničke dokumentacije, a ovih dana se radi na eksproprijaciji zemljišta, odnosno, rešavanje imovinsko pravnih odnosa. Deo koji smo mislili da ćemo teško uraditi oko Trnavice, radnici Odeljenja za imovinsko pravne odnose su pri kraju i mislim da je realno da i ti radovi počnu sledeće godine. Pre svega mislim na korićenje Trnavice koja je najopasnija za poplave, gde će biti urađeno oko 3,5 kilometra, a vrednost projekta sa korićenjem Jošanice I Tnaviće košta 7 miliona evra. Narednih godina ćemo sigurno I to završiti.”, rekao je Hasanović gostujući u Dnevniku.

Hasanović je najavio još niz kapitalnih projekata za Grad Novi Pazar.

“Gasovod se radi intezivno oko Gradske toplane nove, koja će prvo vreme na biomasu, a kasnije sigurno preći na gas. Radićemo I novu školu, gde je izrada projektno –tehničke dokumentacije pri kraju, plac je kupljen u naselju Šutenovac, a naredne godine će početi I rekonstrukcija škola “Desanka Maksimović” i u Trnavi “Đura Jakšić”.  One će biti urađene po najsavremenijim standardima poput škole Bratstvo, koja je rađena zadnje dve godine”,kaže Hasnaović.

Hasanović kaže da je posla mnogo, te da će se kontinuirano raditi u narednom periodu.

“Mislim da smo se naučili poslu, ovo što radimo u kontinuitetu zadnjih 12 godina nastavićemo da radimo vredno I u narednom periodu i još večim intezitetom . Mi moram oda slušamo građane, koji su nam dali poverenje . Uzeli smo amanet da vodimo ovaj grad. U velikom  poslu možda ne primećujemo neke sitnice, koje ljudima mnogo znače. Upravo zbog toga služe I javne debate, poziv građanima da učestvuju u kreiranju budžeta i Strategija razvoja grada da bi svako imao priliku da sugeriše, a sve što je realno I što zakon dozvoljava mi ćemo izaći u susret i uraditi”, rekao je Hasanović dodajući da se sve ovo radi u cilju stvaranja boljih uslova života.

Podsećamo u aktuelnom konkursu, koji je objavljen na portalu Grada Novog Pazara planirano je asfaltiranje 38 ulica, pristupnih i seoskih puteva različite dužine, od 30 metara do kilometar i po duge deonice Ulice 37. sandžačke divizije, sa leve i desne strane reke Raške.

Palnirano je i asfaltiranje puta prema Osoju radiće se I dva kraka Dubrovačke, tenderom su predviđeni I radovi u Ulici Meše Selimović, gde će biti asfaltirani krakovi u dužini od preko 800 metara, kao i po pola kilometra duge deonice Vojkovačke, Varevske i Pribojske, Zlatiborske i njihovih krakova.

Tender je raspisan i za asfaltiranje dva kraka Ruđera Boškovića iznad Velikog groblja, pristupnog puta ka džamiji u Pobrđu, groblju u Deževi, brani u Trnavi, dela puta od Deževe do Miščića, kao i seoskog puta Lukare – Muževac.

Na spisku ulica i njihovih krakova za asfaltiranje nalaze se I ulice:  Nurije Pozderca, Deževska, Miladina Radulovića, Narodnog fronta, Biserovačka, Radnička, Dese Milovanović, Branislava Bakračevića, Kopaonička, Semenjača, Emina Hadžovića i Ivanjička.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO