Naslovna Sport Hasanović protiv Fajka za IBO kontinentalnu titulu

Hasanović protiv Fajka za IBO kontinentalnu titulu

hasanovic-protiv-fajka-za-ibo-kontinentalnu-titulu

Bokser iz Novog Pazara Sanel Hasanović boriće se 22. aprila u Berlinu protiv Čeha Lukaša Fajka za profesionalnu IBO kontinenentalnu titulu u teškoj kategoriji, u meču predviđenom da traje 10 rundi.

“Hasanović se već dve sedmice svakodnevno sprema u Berlinu, zajedno sa još jednim teškašem Dušanom Veletićem. S njima rade trener Mišel Trabant i stručnjak za kondiciju Maći Zakževski. Očekujem dobru borbu s Fajkom, koji je za skoro 20 pozicija bolje rangiran u svetskim okvirima”, rekao je promoter meča u Berlinu Almin Kuč.

Hasanović (24) ima šest pobeda u šest profesionalnih nastupa i jedan nerešen duel.

On je sa Fajkom (26), koji je kao profesionalac ostvario šest pobeda, od čega pet nokautom, uz jedan poraz, trebalo da se borio prošlog oktobra, ali je ta borba otkazana zbog povrede češkog boksera.

Umesto Fajka, Hasanovićev rival u tom terminu bio je Mirko Tintor iz Bosne i Hercegovine. Njega je Novopazarac nokautirao u petoj rundi.

U Berlinu će 22. aprila boksovati i borac iz Bosne i Hercegovine Dušan Veletić.

“Dušana prethodno 24. februara, takođe u Berlinu, čeka pripremni meč u šest rundi. Još uvek tražimo protivnika. Njegova borba u aprilu u osam rundi biće glavna uvodna prilikom Hasanovićevog napada na šampionski pojas. Tada će imati ječeg boksera naspram sebe. U svakom slučaju, Hasanović i Veletić će imati prave testove”, ocenio je Kuč.

“Posle februarske revije u Berlinu, na kojoj će nastupiti samo Veletić, u tom gradu nastavljamo pripreme. Glavni trening kamp i kompletna sparing faza pred mečeve u aprilu trebalo bi da budu organizovani u Novom Pazaru”, dodao je vlasnik agencije Kuč boksing promoušn (Kuc boxing promotion).

Veletić (27) u profesionanoj konkurenciji ima pet pobeda, od toga tri prekidom, uz po jedan poraz i nerešen meč.

M. Minić

The post Hasanović protiv Fajka za IBO kontinentalnu titulu appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

Exit mobile version