Hasanović: Preuzećemo odgovornost tamo gde su nam građani ukazali poverenje

Gostujući u Dnevniku RTVNP pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, član Štaba za vanredne situacije i predsednik Sandžačke demokratske partije, Nihad Hasanović govorio je o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i ekonomskim posledicama pandemije. Hasanović je takođe, najavljujući konstituisanje lokalne vlasti u Novom Pazaru i sandžačkim opštinama rekao da će SDP preuzeti odgovornost u mestima gde su im građani ukazali poverenje na poslednjim izborima.

Nije vreme za opuštanje

Hasanović je kazao da se epidemiološka situacija polako smiruje, ali da nije vreme za opuštanje, te pozvao građane da se i dalje pridržavaju preporučenih zaštitnih mera, kako se onakva situacija nikada ne bi ponovila. On je rekao da su najteže i nenadoknadive posledice korone izgubljeni životi i izrazio nadu da se takva sitacija neće više ponoviti. On je zahvalio svima koji su doprineli da se teška situacija u Novom Pazaru prevaziđe.

”Naša Opšta bolnica je preko noći prerasla u Regionalnu covid bolnicu u kojoj su se lečili i pacijenti iz Sjenice i Tutina. Uz maksimalnao angažovanje svih raspoloživih resursa, imali smo podršku i najvišeg državnog vrha, vojske, lekara iz svih republičkih kliničih centara, kao i lekara iz BiH, ali i dragocenu pomoć naše dijaspore. U jednom trenutku imali smo blizu 400 pacijenata. Nadam se da je najteže prošlo i molim građane da vode računa i poštuju preporučene mere zaštite”, kazao je Hasanović.

Epidemija menja prioritete

Komentarišući ekonomske posledice pandemije sa kojima se suočavaju sve zemlje sveta, Hasanović je rekao da će se i u Novom Pazaru menjati prioriteti, te da će se, u zavisnosti od punjenja budžeta, realizovati i planirani infrastrukturni projekti.

”Ceo svet se bori sa ekonomskim posledicama korona virusa, pa i Novi Pazar. Pored vanrednih troškova, suočavamo se sa slabijim punjenjem budžeta, smanjenom posetom dijaspore, koja nam je značajno pomogla u najtežim trenucima jer dijaspora je naš siguran investitor”, izjavio je Hasanović.

Kao pomoćnik gradonačelnika zadužen za infrastrukturu Hasanović je istakao da u toj oblasti neće biti zastoja; da će se planirane aktivnosti realizovati, ali najverovatnije sporijom dinamikom od predviđene.

”Preispitaćemo mogućnosti i prioritete u zavisnosti od punjenja budžeta. Trenutno se gradska kasa puni 60 odsto planiranog iznosa. Infrastruktura sada ne može biti glavni prioritet, kada imamo stare i nemoćne ljude i mnogo onih kojima je potrebna pomoć”, rekao je Hasanović.

Lokalna vlast refleksija republičkog nivoa

”Naš prioritet je da ono što imamo na republičkom nivou i u ovom mandatu, a sigurno da ćemo imati značajnog učešća, da to spustimo na lokal u ovih šest sandžačkih opština. Mi u Sandžačkoj demokratskoj partiji smatramo da treba da preuzmemo odgovornostu u opštinama u kojima su nam građani ukazali najveće proverenje, a to su: Novi Pazar, Prijepolje i Priboj. Tamo gde nas nisu prepoznali kao politiku sa vizijom budućnosti, što se može videti na primeru Novog Pazara, tamo neka drugi preuzmu odgovornost u skladu sa ukazanami poverenjem građana”, zaključio je Hasanović.

S.Lj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO