Naslovna Sandžak Novi Pazar Hasanović: Biće obnovljeno i izgrađeno 118 hiljada kvadratnih metara seoskih puteva.

Hasanović: Biće obnovljeno i izgrađeno 118 hiljada kvadratnih metara seoskih puteva.

Novi Pazar – Beograd – Zahvaljući ugovoru koji je Grad Novi Pazar danas potpisao sa Ministarstvom poljoprivrede do kraja godine biće obnovljeno i izgrađeno 118 hiljada kvadratnih metara seoskih puteva.

Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović ocenio da je Novi Pazar mnogo uradio na sređivanju gradskog područja, ali da nije zaboravio ni seoske sredine, te da je svaki novac koji lokalna samourapava obezbedi veoma važan za ruralne krajeve.

“Sa revitalizacijom i uređenjem seoskih puteva omogućiće se bezbedniji i bolji put do imanja, ali i za plasiranje poljoprivrednih proizvoda”, rekao je Hasanović.

Ministarstvo poljoprivrede Srbije potpisalo je danas ugovore sa 63 grada i opštine u Srbiji na osnovu kojih će u naredna četiri meseca biti obnovljeno i izgrađeno 775 kilometara seoskih puteva.

Ministarka poljoprivrede Srbije Snežana Bogosavljević Bošković nakon potpisivanja ugovora, istakla je da uređenje poljoprivrednog zemljišta izgradnjom ili obnovom seoskih puteva, predstavlja jednu od najznačajnih mera kojom će se omogućiti bolji uslovi života i rada poljoprivrednika.

“Biće omogućen lakši, bezbedniji i efikasniji transport poljoprivrednika ali i poljoprivrednih proizvoda, što ima poseban značaj za transport voća i povrća”, rekla je Bogosavljević Bošković.

Ministarstvo poljoprivrede prošle godine potpisalo je ugovore sa predstavnicima 40 lokalnih samouprava, u vrednosti od 650 miliona dinara i obnovljeno je 515 kilometara atarskih puteva.

Exit mobile version