Haradinaj: Uslov za nastavak dijaloga da Srbija prizna Kosovo

Priština – Kandidat za premijera Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da je dosadašnji okvir razgovora između Kosova i Srbije bio pogrešan i da je jedini preduslov za nastavak dijaloga priznanje Kosova.

Prema njegovim rečima, greška je što su institucija Kosova prihvatile da se u razgovorima sa Beogradom razgovara o unutrašnjim pitanjima Kosova.
“Dijalog sa Srbijom je postavljan u pogrešne okvire, pošto se razgovaralo o unutrašnjim pitanjima Kosova. Ja sam zainteresovan za dijalog ali uz međusobno priznanje. Mi ne prihvatamo da razgovaramo o unutrašnjim pitanjima Kosova. Ako Srbija ne razmotri svoju odluku o priznanju, mi nećemo juriti za dijalogom koji govori o unutrašnjim pitanjima Kosova”, izjavio je Haradinaj u interviju za albansku televiziju Top čenel.
Na izborima na Kosovu najviše glasova, oko 35 odsto osvojila je kolacija PAN koju predvode Ramuš Haradinaj, Hašim Tači i Fatmir Ljimaj. Koalicija, međutim, nema potrebnu većinu da samostalno formira vladu.
Inače, Ramuš Haradinaj se nalazi na međunarodnoj poternici Srbije, koja ga optužuje za teške zločine na Kosovu počinjene za vreme rata 1999. godine.
Izvor: Beta

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO