HAOS NA PUTEVIMA U SRBIJI ZBOG SNEGA! Put ka Novoj Varoši prepun snega!

[sg_popup id=”3” event=”onload”][/sg_popup]
Sneg koji trenutno provejava u višim predelima Srbije uslovljava otežano odvijanje saobraćaja i zahteva od vozača korišćenje zimske opreme, dok u nižim predelima kiša smanjuje vidljivost, saopštio je AMSS.
Tokom dana i sutra vozače očekuju više zimski uslovi na planinama, dok u nižim predelima kiša smanjuje vidljivost i uslovljava mokre i klizave kolovoze.
Česte promene vremena zahtevaju od vozača punu opreznost u vožnji uz strogo poštovanje saobraćajnih propisa, a donose i čestu pojavu odrona, najviše pored stenskih useka i klisura.
Na deonici Leskovac – Vranje, u Grdeličkoj klisuri, od motela “Predejane” do Caričine doline ( u zoni izgradnje auto-puta E-75),

došlo je do usporenog odvijanja saobraćaja usled oštećenja trupa puta i kolovoza.
Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila prema postavljenoj adekvatnoj saobraćajnoj signalizaciji, opremi i semaforima.

Produžavaju se i radovi do 30.maja na sanaciji nasipa kod mosta
Beška(silazak sa mosta Beška), na levoj strani državnog puta I A reda broj 1, u smeru Beograd – Novi Sad.
U toku izvođenja radova, zatvorene su zaustavna i vozna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

Usled snežnih padavina na snazi je obustava saobraćaja na deonici Preko Brdo- Odvraćenica. Zbog snega koji pada na teritoriji

opštine Ivanjica, u višim predelima je obavezna zimska oprema, a na državnom putu II A reda broj 194, deonica Prilike-Jasenovo i II A reda broj 197, deonica Dubac-Ivanjica-Golijska Reka, na snazi je zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere.
Ekipe putara su na terenu i rade na raščišćavanju snega.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na teretnim

teminalima su velike gužve na granicama sa Hrvatskom i Mađarskom.

Na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima nema dužih zadravanja od 30 minuta.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO