Hamzagić: Radnički će se boriti za trofeje

Doskorašnji odbojkaš nemačkog Eltmana, povremeni reprezentativac Srbije Irfan Hamzagić rekao je danas da veruje da će prelaskom u ekipu Radničkog iz Kragujevca nastaviti da osvaja trofeje na domaćoj sceni.

“Iskreno, nisam razmišljao o povratku u Srbiju, ali Radnički je napravio ozbiljnu priču sa novim trenerom Draganom Kobiljskim, koji je odličan stručnjak. Verujem da ćemo se boriti za trofeje. Tu su i igrači sa kojima sam igrao u Pazaru Srećko Ristić i Dušan Lopar, dok Nemanju Dukića znam još iz crnogorske lige. Traži se još jedan primač”, rekao je Hamzagić.

Dvadesetosmogodišnji korektor je 2017. i 2018. godine osvojio dva Kupa Srbije i Superkup sa Novim Pazarom, a potom je po jednu sezonu proveo u francuskom Kanu i Eltmanu.

“Sigurno je da sam bogatiji za jedno veliko iskustvo. Igrački sam dosta napredovao. Do nekih rešenja, koja su stvar rutine, po pravilu se dolazi težim putem. Iako prethodni izbor kluba u Nemačkoj možda nije bio najsrećniji, ispunio sam očekivanja. Završio sam kao peti poenter u jednoj od najjačih evropskih liga i prezadovoljan sam”, ocenio je Hamzagić.

Novopazarac Irfan Hamzagić je na početku karijere igrao za Budvu i podgoričku Budućnost, a u sezoni 2015/16 bio je član turskog Torul Genčlika iz Gumušana.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO