Hamza Muratović najbolji predstavnik novopazarskog K1 na PS u Obrenovcu

Trener Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Husein Dupljak rekao je zadovoljan rezultatima na K1 Prvenstvu Srbije u Obrenovcu, na kojem su njegovi borci osvojili zlato i dva srebra u kadetskoj i bronzu u juniorskoj konkurenciji.

“S obzirom na epidemiološku situaciju, zadovoljan sam rezultatima. Prošle godine smo slabije i trenirali, a sad smo krenuli nešto jače. U Obrenovcu je bilo skoro 200 takmičara iz oko 60 domaćih klubova, a učestvovali su i borci iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Mađarske. Muratović je ostavio odličan utisak”, rekao je Dupljak.

Od boraca dva novopazarska kolektiva, najuspešniji je bio kadet Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Hamza Muratović, koji je nastupio u kategoriji do 57 kilograma i jedini se okitio zlatnom medaljom.

On u polufinalu nije imao protivnika, a finalu je na poene dobio Viktora Milića iz Kik-boks kluba Kule iz Trnova.

“Bilo je neizvesno do samog kraja. Zahvalan sam treneru Dupljaku i mojim klupskim drugovima, koji su me bodrili. K1 je moja omiljena disciplina, a želja mi je da postanem reprezentativac i prvak sveta”, kazao je Muratović.

Članove Kluba borilačkih sportova Novi Pazar je tokom treninga posetio generalni sekretar Sportskog saveza Novi Pazar Nermin Zećirović.

“Borilački sportovi u našem gradu su u ekspanziji, kako bok i kik-boks, tako i karate. Husein Dupljak i njegov tim rade veoma dobro i godinama su u vrhu u Srbiji, a medalje su plod dobrog rada i nadam se da će ih biti i ubuduće. Grad i novopazarski Sportski savez su tu da pruže podršku”, naveo je Zećirović.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO