Hamidović, Jolović i Đorović na EP u Baru

Karatisti novopazarskog Rasa Alen Hamidović, Aleksa Jolović i Lazar Đorović biće u sastavu reprezentacije Srbije, koju od 12. do 14. aprila očekuje deveto Evropsko prvenstvo u šotokan karateu u Baru.

“Ako budu na nivou svojih prošlogodišnjih nastupa, mogu i do medalja. U svakom slučaju, veliko priznanje za naš klub, koji postoji od 1994. godine i trenutno broji oko 50 članova”, ocenio je trener Rasa Srdan Belojica.

Hamidović će se boriti kod pionira uzrasta od 11 do 12 godina, u kategoriji do 35 kilograma, gde je prijavljeno 16 karatista. Njegov prvi protivnik je Rumun Robert Kiku.

U toj starosnoj konkurenciji je i Jolović, koji će u kategoriji preko 35 kilograma imati 10 konkurenata, a u prvom kolu odmeriće snage sa Dmitrijem Grigorijevim iz Rusije.

Đorović će nastupiti kod kadeta starosti između 14 i 15 godina, u kategorji do 55 kilograma. Tu je ukupno 15 boraca, a rival na startu je Rumun Katalin Manta.

Za Evropsko prvenstvo u šotokan karateu, koje će biti održano u Sportskoj dvorani Topolice u Baru, prijavljeno je 770 takmičara iz 21 države.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO