Naslovna Featured Istaknuto Hamad u finalu kvalifikacija za Serbia open: Pobeda karijere protiv Galana

Hamad u finalu kvalifikacija za Serbia open: Pobeda karijere protiv Galana

hamad-u-finalu-kvalifikacija-za-serbia-open:-pobeda-karijere-protiv-galana

Najbolji teniser Srbije u juniorskom uzrastu Hamad Međedović pobedio je danas Kolumbijca Danijela Elaija Galana sa 2:0 u setovima (7:6(4), 7:6(5)) i tako se plasirao u finale kvalifikacija za ATP Serbia open.

Međedović, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora za kvalifikacije jer je trenutno 1.057 na ATP listi, imao je po brejk prednosti u oba seta, ali je šesti nosilac kvalifikacija i 114. teniser sveta Galan uspeo da se izbori za dva taj-brejka.

Sedamnaestogodišnji Novopazarac je u odlučujućim trenucima bio sigurniji od učesnika trećeg kola prošlogodišnjeg Rolan Garosa, pa je posle jednog časa i 50 minuta igre stigao nadomak glavnog žreba  iskoristivši treću meč-loptu.

Međedović će se sutra boriti za plasman u glavni deo turnira, a rival će mu biti drugi favorit kvalifikacija Fakundo Banjis iz Argentine, koji je posle jednog časa i sedam minuta u dva seta (6:3, 6:2) savladao Rusa Jevgenija Donskoja.

Biće to drugi susret Međedovića i Banjisa u samo pet dana, s obzirom da se Argentinac ove sedmice dobio međusobni duel u drugom kolu beogradskog  ATP čelendžera iz serije 125 sa 2:0 u setovima (6:2, 6:2).

Turnir u Beogradu iz ATP serije 250 na programu je od 19. do 25. aprila, a ima nagradni fond od 711.800 evra.

M. Minić

Exit mobile version