Naslovna Sport Hamad Međedović osvojio titulu u dublu

Hamad Međedović osvojio titulu u dublu

hamad-medjedovic-osvojio-titulu-u-dublu

NOVI PAZAR – Teniser Srbije Hamad Međedović nije uspeo danas da se plasira u polufinale singla na ITF turniru u Prijedoru, ali je sa zemljakom Markom Tepavcem osvojio titulu u dublu.

Novopazarac Međedović, koji je 697. na ATP listi, imao je u polufinalu set prednosti i vođstvo od 4:2 u drugom setu protiv drugog nosioca i 335. igrača sveta Nermana Fatića, ali je Dejvis kup reprezentativac Bosne i Hercegovine preokretom stigao do pobede od 2:1 (5:7, 7:6(4), 6:3).

Fatić će se sutra boriti za titulu sa sunarodnikom i šestim nosiocem Aldinom Šetkićem, koji je 472. na ATP listi, a eliminisao je trećeg favorita i za 84 pozicije bolje plasiranog Denisa Jevsejeva iz Kazahstana.

U dublu, Međedović i Tepavac najpre su danas u tri seta (6:1, 3:6, 10:6) dobili četvrtfinale protiv trećih nosilaca Mateuša Pućinelija De Almeide i Žoaoa Lukaša Reiša Da Silve iz Brazila, a potom su im Mađari Peter Fajta i Fabijan Marošan bez borbe predali polufinale.

Par iz Srbije je u večerašnjem finalu sa 2:0 u setovima (6:1, 6:4) bio bolji od Stefana Micova iz Severne Makedonije i hrvatskog tenisera Alena Rogića Hadžalića.

Turnir u Prijedoru igra se na šljaci za nagradni fond od 15 hiljada dolara.

M. Minić

Exit mobile version