HAJDE BOŠNJACI POMOZIMO! Rustemovićima potrebna pomoć

Sedmočlana porodica Rusetomović iz tutinskog sela Morani ostala je na ulici pošto je njihova porodična kuća izgorela u požaru koji je uzrokovala, kako tvrde, neispravna električna instalacija. Dozvolu za privremeni smeštaj dobili su od komšije, koji već desetak godina ne živi u Moranima. Njihova budućnost sada zavisi od dobre volje humanih ljudi, koji novčanu pomoć mogu uplatiti na žiro-račun u Komercijalnoj banci, na ime Vahidin Rustemović. Broj dinarskog žiro-računa je: 205-9001003076937-91; broj deviznog žiro-računa je: RS35205903102431485070

Iako deluje kao zgarište započete građevine, ovo je pre svega nekoliko dana bio porodični dom Rustemovića. Vatrena stihija, koju je, kako tvrde, uzrokovala neispravna električna instalacija, sedmočlanu porodicu Rustemović ostavila je na ulici, bez igde ičega.

Mujesira Rustemović kaže da osim dokumenata ništa nije mogla da iznese. Kaže da su komšije pritekle u pomoć. Sa zakašnjenjem, zbog nepristupačnog puta, stigli su i vatrogasci. Posle požara Rustemovići su se, uz odobrenje komšije koji već desetak godina ne živi u tom selu, smestili u praznoj kući u komšiluku, koju su delimično adaptirali. Neizvesno je kako će preživeti zimu.

U ovoj porodici su i tri devojčice: Amina, Ajtana i Azra. Dve starije zajedno su završile prvi razred, sa svim peticama. Zarad njihove bolje budućnosti, Vahidin i Mujesira bi voleli da izgrade novu kuću, ali kako kažu, negde bliže glavnog puta i škole. Da li će u tome uspeti, zavisi od humanih ljudi koji su spremni pomoći da ova porodica ponovo dobije svoj dom.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO