Naslovna Sandžak Hadžinica iz Tutina, Hatka Adilović bedel za Atifu Bajrović

Hadžinica iz Tutina, Hatka Adilović bedel za Atifu Bajrović

Hadžinica iz Tutina, Hatka Adilović bedel za Atifu Bajrović, preselila na Ahiret tokom tavafa ispred Kabe u Mekki, Inna lillahi, we inna ilejhi radži’un, svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo.

44444
Hatka

Allahovim emrom, naša hadžinica, Adilović Hatka svoju plemenitu, čistu dušu Gospodaru je vratila pokraj Kabe u Meki.

Sinoć, čineći umranski tavaf na samo par metara od hadžerul-esveda, učeći tekbire, melek smrti je uzeo njenu plemenitu i čistu dušu.

Onaj ko preseli na putu da obavi hadž, i prilikom obavljanja obreda hadža, ima status šehida.

Molimo Premilosnog Gospodara da hadžinici Hatki podari najljepše mjesto u džennetu, da je proživi u društvu šehida i poslanika, a da porodici podari sabur.

Dženazu namaz, klanjat će više miliona hadžija u časnoj Kabi, nakon administrativnih procedura.

Džabir, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve selleme, rekao: “Svaki će čovjek biti proživljen u stanju u kome je i preselio.” (Muslim) Hadž je odziv na Allahov poziv, hadž je odziv na dovu Ibrahima alejhi selam, hadž je kruna ibadeta i blago onome ko svojim srcem čuje i odazove se.

Muslimani ovih prostora su radosni i ponosni što i ove godine, među milione drugih, ima i naših hadžija koji će Allahu za sebe i nas doviti.

Allah, Plemeniti naš Gospodar i Stvoritelj nas je stvorio i odredio koliko ćemo na dunjaluku živjeti, a kada i gdje ćemo se Njemu vratiti.

izvor:Bosnjak ks

Exit mobile version