Hadžifejzović: Želim da budem Denis Mavrić (VIDEO)

Centralni dnevnik (CD) najdugotrajnija televizijska emisija jednog autora u Evropi, bosanskohercegovačkog novinara Senada Hadžifejzovića u petak i subotu, 11. i 12. juna emitovana je uživo iz Novog Pazara.

Kroz dva četvoročasovna specijalna izdanja Dnevnika Hadžifejzović je predstavio sve posebnosti ovog grada, ali i Sjence, Tutina i Prijepolja.

Nakon pozdrava iz centra šehera,  ređali su se novopazarski horovi  i drugi gosti i najzanimljivije priče. Na jednom mestu bili su i čelni ljudi Novog Pazara, Sjenice i Prijepolja. Predstavljeni su najznačajniji kulturno-istorijski spomenici, zanimljive lokacije, potencijali, posebnosti, potrebe ovog kraja….  Snimalo se na Hisardžiku, Uvcu, u pazarskoj staroj čaršiji… Kroz Novi Pazar jednog od najcenjenijih televizijskih autora na Balkanu  proveo je  prvi čovek ovog grada Nihat Biševac.

“Raduje najava. Pokrenuli su se projekti. Pre svega, znamo da će ove godine biti potpisan ugovor, koji je najavio predsednik Aleksandar Vučić, za nastavak auto-puta od Preljine do Boljara, koji treba da pređe preko Pešteri. On predstavlja budućnost za ovaj kraj”, rekao je Biševac i podsetio da je najavljena i brza saobraćajnica od Kraljeva do Novog Pazara, ali i da je posebno važan auto-put prema Sarajevu.

Pričalo se o kulturi i umetnosti, nauci, sportu, dijaspori, o starinama, zanatima… ponajmanje o politici.  Bilo je reči i o tome kako pomoći razvoj ovog kraja. Kako izgraditi puteve i drugu infrastruktru.

RTV Novi Pazar godinama sarađuje sa televizijom Face iz Sarajeva u razmeni programa. Sada smo kolegama iz Sarajeva bili dobri domaćini i logistička podrška.

“Da nije bilo njega ne bi bilo ništa od ovog”, rekao je Hadžifezović koji je u popularnom Centralnom Dnevniku ugostio direktora regionalne RTV Novi Pazar Denisa Mavrića.

Mavrić je rekao da gostoprimstvo ne pokazuje samo on i da je to nešto što je u Novom Pazaru uobičajeno, jer je to deo odgoja.

“Ovakvoj novinarskoj gromadi je zadovoljstvo biti domaćin i učestovati u vašem projektu. Oduševljeni smo svime što vi radite. Ne želimo da ulazimo u vašu uređivačku politiku. Drago nam je da ste naši gosti”, kazao je Mavrić i zahvalio  što je ova sarajevska televizija prenela najlepše slike iz Sandžaka i to u osmočasovnom programu.

On je podsetio da je Novi Pazar zahvalio Sarajevu i Bosni i Hercegovini za nesebičnu pomoć tokom pandemije koronavirusa i da se ovaj grad zahvalio organizujući vakcinaciju za više stotina novinara iz te zemlje, gde nije bilo vakcina. U organizaiciji je i tada učestovala RTV Novi Pazar.

Onda su usledile velike reči, velikog medijskog maga Senada Hadžijezovića.

“Ništa od ovog ne bi bilo da nije bilo njega. On je preskroman dečko. Denis Mavrić je direktor RTV Novi Pazar. Radili smo sa svetskim produkcijama. Imali smo CD iz Amerike. Sa CNN-om smo radili, sa BBC-jem… Bili smo u sklopu sistema Euronews nekada. Ali, ja ovo nikada nisam video. Ovo je pazarski.  Led ekran? Biće. Struja? Biće. On sve može. Ja sanjam da kao vlasnik Face TV budem Denis Mavrić”, kazao je Hadžifejzović ispraćen aplauzom prisutnih, cenivši producentske veštine direktora novopazarske televizije.

Senad Hadžifejzović poreklom je iz ovih krajeva, u koje se vratio posle četiri decenije.  Odavde je poneo, kaže,  najlepše utiske, kakve je preneo i na milione gledalaca.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO