Hadžibulić spektakularno matirao Nišlije

Uspešna „generalka“ uoči starta šampionata starih znanaca,Novog Pazara i niškog Radničkog, u predivnoj atmosferi na Gradskom stadionu i minimalna pobeda domaćina-1:0.

Viđena je, nadasve izuzetno fer i korektna igra i partija, koja je,naročito u prvom poluvremenu, morala da zadovolji brojnu publiku. Često su gledaoci u toj prvoj polovini meča, ustajali sa svojih mesta i burnim aplauzima, pozdravljali poteze svojih ljubimaca. Od njih,ako je merilo ovaj duel,imaće itekako šta da očekuju u predstojećem prvenstvu. Novi Pazar je dominirao u već pomenutom prvom poluvremenu. Šanse nisu iskoristili:Vidaković u 18, Kecap u 25, a Hadžibulićev pokušaj iz blizine je uspeo da osujeti golman Filipović. Konačan rezultat, ispostaviće se, postavljen je još 11 minuta pre odlaska na odmor. Ljubinković je na nedozvoljen način zaustavio Obrovca u svom kaznenom prostoru, sudija Međedović pokazao na „kreč“, a povratnik u matični klub,Sead Hadžibulić, na spektakularan način realizuje najstrožu kaznu, uz ovacije sa tribina. U drugom delu, Kanatlarovski i Stepanović su pružili šansu svim „rezervistima“, taj deo utakmice obeležila je nešto agilnija partija „Reala sa Nišave“, čiji igrači ipak nisu uspeli da,sem u jednom navratu ozbiljnije priprete golu domaćina. Izglednu priliku u 55. minutu ne koristi Batioha.

Erupcija oduševljenja na Gradskom stadionu pet minuta pre kraja. Uz klupsku zastavu Novog Pazara, postavljen je i drugi deo reflektora, ovog puta između istočne i južne tribine, što je propraćeno burnim aplauzima i nadu da će i fudbalsko zdanje kraj Jošanice, vrlo brzo poprimiti izgled velelepnog, po najvišim standardima UEFE.

IZJAVE:

Dragoslav Stepanović (Radnički)

– Mislim su bili odlični uslovi za igru i da je viđena fer i korektna utakmica, što me raduje, kao i izuzetno prijatna atmosfera, dosta gledalaca,iako nije bila prvenstvena utakmica. Što se nas tiče, imamo petoricu novih igrača, sve to ne funkcioniše onako kako bih hteo. Imali smo neke poluprilike, koje smo trebali, a nismo, da pretočimo u šanse. Zadovoljan sam međutim voljom i željom ekipe u drugom poluvremenu, hteli su da naprave dobar rezultat, ali ima još vremena. Nadam se da ćemo protiv Crvene zvezde na premijeri, igrati potpuno drugačije.

Dragi Kanatlarovski (Novi Pazar)

-Za mene je ovo bila prava, prvenstvena provera, zato što Radnički igra dobro i kvalitetno. Zadovoljan sam prvim poluvremenom, u kome smo dominirali i imali dobru pas igru,mada završni pas,gde mora da bude brza, kratka i precizna lopta, mora da bude mnogo bolji. No, još nedelju dana je pred nama, sasvim dovoljno vremena da se valjano organizujemo, pripremimo i poboljšamo nivo kvaliteta igre. Što se igračkog kadra tiče, naš fond nije toliki da možemo da raspolažemo sa 20,ili 22 igrača podjednakih kvaliteta, no, mi ćemo se truditi da,ukoliko uspemo da napravimo okosnicu od 14 do 15 prvotimaca, tada ćemo ličiti na ozbiljan tim. Do tada nas čeka još mnogo rada, sa onim što raspolažemo pravićemo igru i ekipu, očigledno je da nam nedostaje još jedan „vezista“,  kreativac, fudbaler, koji i kad ne ide timu, može da napravi višak, a takvih,verujte, trenutno nema.

Sead Hadžibulić (Novi Pazar)

– Bila je dobra utakmica, sa dosta šansi, prijateljska,ali po sadržaju prava prvenstvena, po veoma teškom vremenu i uz sjajnu atmosferu.Mislim da smo odigrali dobro i da rezultat ne odslikava ono što se dešavalo na terenu, ipak, ostavili smo nešto i za prvenstvenu premijeru protiv „građevinara“, naredne subote. Pamtiću ovaj dan, presrećan sam, jer sam bio strelac na debiju, doduše iz penala,ali gol je gol. Iskreno,malo sam  se brinuo pre utakmice, kako će sve da bude, kako će me prihvatiti publika, jer sam posle 8,9 godina opet u dresu Novog Pazara, no, sve je bilo na najvišem nivou, tako da sam prezadovoljan.

Elvir Nailović

STATISTIKA:

Novi Pazar – Radnički Niš 1:0 (1:0)

Novi Pazar. Gradski stadion. Strelac: 1:0-Hadžibulić u 34. minutu (iz penala). Gledalaca: 3000 . Sudija: Fikret Medjedović (Novi Pazar).

NOVI PAZAR: Budaković, B. Djordjević, Udovičić, Vuković, Živković, Ragipović, Obrovac, Rusmir, Vidaković, Hadzibulić, Kecap. Igrali su još: Zečević, Pajović, Jevtović, Hot, Arifović, Selimović, Rušević, Raković, Otašević, Sotirović.

RADNIČKI NIŠ: Filipović, Lazarevski, Pavlović, V. Djordjević, Ljubinković, Ćulum, Kolarević, Jovanović, Batioha, Punoševac, Pejčić. Igrali su još: Kesić, M.Mitrović, Tomić, M. Petrović, N. Mitrović, Mladenović, P. Petrović, Djuričković, Vukić, Milenković, Todorović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO